Southern giant petrels scavenging

Southern giant petrels scavenging

C007/2314 Rights Managed

Request low-res file

530 pixels on longest edge, unwatermarked

Request/Download high-res file

Uncompressed file size: 50.1MB

Downloadable file size: 2.7MB

Price image Pricing

Please login to use the price calculator


Credit: CHARLOTTE MAIN/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Caption: Southern giant petrels (Macronectes giganteus) scavenging on the carcass of an Antarctic fur seal (Arctocephalus gazella). These birds display with open wings and shrill calls throughout the feeding frenzy. This large seabird is native to Antarctica and the southern hemisphere regions. It has a wingspan of around 195 centimetres. It feeds mainly on carrion such as dead seals and penguins, but will also eat krill, squid and fish. Photographed on South Georgia.

Release details: Model release not required. Property release not required.

Keywords: adult, animal, animal behaviour, animals, antarctic, antarctic giant petrel, antarctica, aquatic, atlantic, avian, beach, behaviour, biological, biology, bird, blood, bloody, carcass, carnivore, carnivorous, carrion, coastal, compete, competition, dead, devour, devouring, display, displaying, eating, fauna, feed, feeding, feeding frenzy, food, frenzied, frenzy, giant fulmar, group, internal organs, intestinal, intestines, island, islands, macronectes giganteus, mammal, marine, marine biology, nature, ornithological, ornithology, petrel, pinniped, scavenger, scavengers, scavenging, sea bird, seabird, seal, shore, south georgia, south georgia island, south georgia wildlife, southern atlantic, southern giant petrel, sub-antarctic, sub-antarctic wildlife, subantarctic, territorial, territory, wildlife, zoological, zoology

Licence fees: A licence fee will be charged for any media (low or high resolution) used in your project.