Shopping centre architecture

Shopping centre architecture

T835/0332 Rights Managed

Request low-res file

530 pixels on longest edge, unwatermarked

Request/Download high-res file

Uncompressed file size: 50.8MB

Downloadable file size: 2.8MB

Price image Pricing

Please login to use the price calculator


Credit: CARLOS DOMINGUEZ/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Caption: Shopping centre architecture. This is the exterior of the Selfridges department store in Birmingham, England. The curved surface is covered in 15,000 of these 60-centimetre-wide aluminium discs. The four-storey-high store is 37 metres high. Designed by architects Future Systems, the project started in 1999, and the building was completed and opened in 2003. It forms part of the Bullring shopping centre.

Release details: Model release not required. Property release not required.

Keywords: 2003, 21st century, architectural, architecture, birmingham, britain, british, building, bullring, city, close-up, department store, design, disc, discs, engineering, england, english, europe, european, exterior, future systems, futuristic, great britain, landmark, mall, selfridges, shop, shopping centre, style, surface, technological, technology, tourist attraction, uk, united kingdom, urban, wall

Licence fees: A licence fee will be charged for any media (low or high resolution) used in your project.