The Brockholes visitor centre

The Brockholes visitor centre

C029/0123 Rights Managed

Request low-res file

530 pixels on longest edge, unwatermarked

Request/Download high-res file

Uncompressed file size: 50.0MB

Downloadable file size: 3.0MB

Price image Pricing

Please login to use the price calculator


Credit: ASHLEY COOPER/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Caption: The Brockholes visitor centre at the Lancashire Wildlife Trust reserve in Preston, Lancashire, UK. The Brockholes reserve is a wetland habitat constructed from old gravel pit workings. The green visitor centre, is built on a floating island, to prevent flooding, and is a very green structure. It uses green materials, and has a vey low carbon footprint. It is thermally efficient and uses natural daylight.

Release details: Model release not required. Property release not required.

Keywords: architecture, brockholes, carbon footprint, charity, climate change, conservation, design, environment, floating, global warming, green, green build, green building, green design, insulated, insulation, island, lancashire, lancashire wildlife trust, low carbon, nature, nature reserve, passive ventilation, preston, roof, shingle, thermal efficiency, uk, visitor centre, wetland, wood shingles

Licence fees: A licence fee will be charged for any media (low or high resolution) used in your project.