This image is not available for purchase in your country.

African pygmy mouse

African pygmy mouse

Z918/0064

Rights Managed

This image is not available for purchase in your country.

Please contact your Account Manager if you have any query.

Credit

PETER CHADWICK / SCIENCE PHOTO LIBRARY PETER CHADWICK / SCIENCE PHOTO LIBRARY

Caption

African pygmy mouse (Mus sp.). This tiny rodent inhabits southern Africa. It is nocturnal, feeding mainly on grains and fruits. It is one of the smallest rodents, reaching a length of around four centimetres, excluding the tail. It can leap great distances for its size, over 50 centimetres in some cases. Such leaping is used to avoid predators. Photographed in the Kalahari Gemsbok National Park, South Africa.

Release details

Model release not required. Property release not required.

 {{ i.shot_duration ? i.shot_duration + ' ' : '' }}{{ i.shot_uhd ? '4K ' : i.hires ? 'HD ' : '' }}{{ i.spl_number }} R{{ i.license }}

  • Add to board
  • Similar {{ mediaType(i) }}